In 2012, na gezinsoverleg, zijn we tot het gezamenlijk besluit gekomen dat 2017 mijn pelgrimsjaar zal worden, en daarmee is voor mij het aftellen daadwerkelijk begonnen.

Sinds 2012 wordt er elke week wat geld aan de kant gezet om de tocht mogelijk te maken. Want 3 maanden onbetaald verlof en de kosten onderweg maken het pelgrimeren tot een kostelijke bedoening.

Sinds 2014 is een aftelapp op mijn gsm geïnstalleerd. Wat begonnen is met méér dan 1000 afteldagen vóór vertrek is ondertussen geslonken tot een luttele 150 dagen …

Het komt nu wel héél dichtbij en 2016 heb ik intensief gebruikt om mij voor te bereiden. Ik wil mij niet in een hachelijk avontuur storten, met een degelijke voorbereiding zal de tocht sowieso al een hele uitdaging worden.

In maart 2016 ben ik een week gaan wandelen op Corsica. Voor mij een zeer belangrijke start na een heel slecht wandeljaar in 2015 door opnieuw hartproblemen.

In mei 2016 ben ik op ‘hoogtestage’ getrokken naar Madeira. Opnieuw een zeer belangrijke voorbereiding naar volgend jaar toe, als ik de Pyreneeën dien over te steken.

Intussen pikte ik ook hier in België enkele belangrijke wandelevenementen mee zoals de Internationale Tweedaagse van Blankenberge (2×42 Km), de Omloop van Kluisbergen (50 Km), de Guldensporentocht van mijn wandelclub ‘de Waterhoekstappers’ (60 Km) en opnieuw de Dodentocht in Bornem (100 Km) na die een jaar forfait te hebben moeten geven in 2015.

De 4-daagse van de Yzer, waaraan ik dit jaar reeds voor de 7de keer samen met mijn kinderen heb deelgenomen, werd een ware test op de warmte. Wat wij anders aanzien als een “wandelvakantie”, een ‘Peace of cake’- wandelevenement,  werd dit jaar een ware marteling. Door de heersende hittegolf die ons land teisterde, werden de 4 dagen 32 Km een uitdaging en volharding op alle vlak. Het brengt me weer met mijn voetjes op de grond en doet me vooruitdenken aan de hitte die ik ongetwijfeld zal moeten trotseren in juli volgend jaar, wanneer ik de Camino Frances wandel in Spanje.

Een ongelukkig accident heeft me in september in het gips doen belanden met mijn voet, waardoor de voorbereidingen een zestal weken gestaakt moesten worden. Frustratie alom! Hier komt de beproeving ‘geduld’ aan bod, want ik realiseer me dat ik ook volgend jaar hoogstwaarschijnlijk wel dagen van spierpijn, ontstekingen of kwetsuren zal oplopen…

Gelukkig is de revalidatie vlot verlopen. Sinds 6 november 2016 ben ik officieel gestart met mijn wandelvoorbereiding. Verneem hier verder meer over.